[bildtext]Istvan Kasa, Inger Kasa, Jenny Kasa och Annelie Kasa

Familjeägt sedan 1992

Kvalitet och skräddarsydda lösningar har alltid varit ledstjärnan för Specialverktyg, ett av Sveriges mest specialiserade verktygsföretag.

Det som driver oss på Specialverktyg är att hitta lösningar där ingen tror att de finns.

Den drivkraften har skapat ett välrenommerat företag dit ledande företag vänder sig när andra går bet. De senaste utmaningarna handlar om finmekanik på hög nivå. Detaljer i mekaniska hjärtan och vädersatelliter i rymden är några exempel.

I den typen av projekt är det otänkbart att något går fel. Därför har vi på Specialverktyg rigorösa kvalitetskontroller i vårt mätrum som kan registrera avvikelser på en tusendels millimeter.

Trenden är att vi får allt mer specialiserade uppdrag. Detaljer till flygplanstillverkning och försvarsindustrin är ett exempel på det.

Men självklart fortsätter vi att även leverera specialverktyg för skärande bearbetning inom ordinarie verkstadsindustri.

Från starten 1992 har vi på Specialverktyg knutit fler människor till oss med liknande drivkraft. Att göra det lilla extra. För att klara det krävs bra kamratskap och en god arbetsmiljö där alla trivs och kan utvecklas.

Hemligheten bakom vår framgång är att vi har kul på jobbet, vi tackar inte nej till nya utmaningar och vi har förmågan att ta utvecklingen ett steg till.

Istvan Kasa var en av 6 delägare som startade Specialverktyg år 1992. Sedan 2004 ägs företaget helt av Istvan Kasa. Idag arbetar båda döttrarna Annelie och Jenny på kontoret på företaget. Istvan finns kvar i bakgrunden som stöttepelare med stor teknisk kunskap.

Affärsidé

Vi ska utveckla, konstruera och tillverka skärande specialverktyg och detaljer till verkstadsindustri och innovationsföretag runt om i världen. Specialkompetens tillsammans med en ständigt uppdaterad maskinpark ger en hög kvalité på tillverkade verktyg som är svår att överträffa. Vi ska kunna erbjuda helhetslösningar och vara med från planeringsstadiet för att sedan utveckla, konstruera, ta fram ritningsunderlag och slutligen tillverka en färdig produkt. Vi ska anses som en pålitlig o långsiktig affärspartner.

Målsättning

Vårt mål är alltid att tillverka och leverera högklassiga produkter till nöjda kunder. För att det ska vara möjligt använder vi kvalitet och nytänkande som en nyckel till en lönsam produktion. Vi bibehåller en hög standard på vår tillverkning genom att investera i ny teknologi så att vi även i fortsättningen kan tillverka och leverera högklassiga produkter. Vi ska fortsätta vara en stark underleverantör inom den globala verkstadsindustrin och utveckla samarbeten med olika innovationsföretag och vara behjälpliga vid utveckling av nya prototyper.

Fokusområden

Stärka vår position inom utveckling av nya, avancerade detaljer genom att vara en tillförlitlig samarbetspartner som har stort fokus på kvalite.

Arbeta mot en hållbar industri där vi ska minska vår påverkan på miljön och samhället.

Fortsätta vara en attraktiv arbetsplats med konkurrenskraftiga löner, personalförmåner och möjligheter till personlig utveckling.